Brezmejna svoboda in notranja moč

Edina res pomembna stvar v življenju je, da vse kar počneš, počneš s strastjo.

In tako me je pot vodila do današnjega dne, ko sem sklenila, da združim dve moji veliki ljubezni – strasti, ki sta zaznamovali in oblikovali moje življenje, ki ga živim danes.

Potepanje doma in po svetu, raziskovanje in uživanje v wellneški dejavnosti, kot uporabnica na eni strani in kot ponudnica na drugi.

“Kaj je sploh wellness?” me je nekoč vprašal moj zdravnik… in moj izraz na obrazu je bil verjetno zelo zgovoren. “Kako da me ravno ti to sprašuješ?!”…..

Ampak res, kaj pa je Wellness? V zadnjem času kar veliko govorimo o zdravem življenjskem slogu in do nedavna nam je beseda Wellness predstavljala , SPA centre, savne, salone, kozmetiko z raznovrstno ponudbo neg in tretmajev za boljše počutje. Zagotovo je vse našteto v veliko pomoč za doseganje cilja biti Wellness. Ko pa želim prevesti to besedo, bi lahko rekla, biti dobrega zdravja in duha. Iskati in dosegati Homeostazo, s pomočjo različnih dejavnosti, ki pa morda z obiskom savne niti nimajo nobene povezave…

Torej poiskati in obdržati Homeostazo pomeni ,znati prisluhniti svojemu telesu in duhu.

Ne Wellness ni nujno vedno jesti brezhibno hrano, vaditi po principu najnovejših znanstvenih dognanj, vsakodnevno uživanje raznovrstnih tabletk in kapsul super vitaminov…

Zame je Welness, iskanje ravnotežja med zdravim , koristnim in prijetnim. Tukaj pa se lahko navežem na moj današnji naslov…brezmejna svoboda odločanja, da se zavesno odločim, da bom danes pojedla en velik masten krof, brez slabe vesti, ker je tak dan. Ker vem, da se svobodno odločam, da večino časa jem uravnoteženo, mojim letom in aktivnosti primerno. Ker se svobodno in s strastjo odločam, da sem vsaj 3x na teden ukvarjam s športom. Samo s tistim športom, ki mi odgovarja in ne tistim katerega izvaja moja najboljša prijateljica in je trenutno v modi. Tako je, brezmejna svoboda pomeni odgovornost do sebe.

Naravnani smo, na instantne, hipne rešitve. Vendar že sam pomen stavka življenjski slog pove, da gre za nek proces, za način življenja, ki se gradi in skozi različna življenjska obdobja menja in spreminja – na bolje :)

In na začetku še mali nasvet : nikoli ne počni ničesar samo zato, ker to počno vsi, delaj le tisto v čemer zares uživaš in te veseli.