Upravljavci spletnih mest moramo posameznikom, ki obiskujejo spletne strani, zagotoviti določene informacije v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

1. Kdo obdeluje podatke?

Podatke obdeluje podjetje, ki je vpisano v nogi spletne strani ali na strani kontakt.

V primeru, da imate kakšno vprašanje glede politike zasebnosti nas lahko kontaktirate na elektronski naslov ponudnika in sicer na email v nogi spletne strani ali na strani kontakt.

2. Katere podatke obdelujemo in zakaj ter koliko časa se podatki hranijo?

Kupec z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglaša, da lahko ponudnik pridobljene osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in morebitne druge podatke, ki jih ponudniku za namene izpolnitve pogodbe – naročila posreduje kupec), razen za namene pogajanj za sklenitev pogodbe ali za izpolnitev pogodbe – naročila (kot določeno v 10. členu veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov), uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnik (obveščanje prek telefona in SMS-ov, tiskanih medijev, nenaslovljene in naslovljene direktne pošte, elektronske pošte, itd.), ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo.

Uporabnik lahko soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte ponudniku izrecno poda tudi ob izpolnitvi obrazca za naročanje povpraševanja po storitvi.

Vsak kupec oziroma uporabnik lahko soglasje za obdelavo osebnih podatkov (dano bodisi preko spleta bodisi preko drugega prodajnega kanala) kadarkoli prekliče z obvestilom na email v nogi spletne strani ali na strani kontakt in sicer lahko poda preklic soglasja za namene neposrednega trženja in sicer bodisi za posamezne oglaševalske kanale (npr. zgolj za posredovanje ponudb prek SMS sporočil), bodisi za vse oglaševalske kanale.

a) Obisk spletne strani

Kaj: Ob vsakem obisku spletne strani ponudnika storitve se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu).

Zakaj: Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Ponudnik storitev tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

b) Naročilo na svetovanje

Kaj: Pri naročanju na svetovanje ponudnik, prek spletnega obrazca na spletni strani ponudnika, ponudnik zbira vaš naziv podjetja, ime in priimek, email naslov in kontaktni telefon, ki ga vpišete v spletni obrazec.

Zakaj: Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namen kontaktiranja strank v zvezi z dogovorom za svetovanje, ki ga izberete.

Koliko časa: Podatki o vašem nazivu podjetja, ime in priimek, email naslov in kontaktni telefon se shranjujejo, dokler obstaja interes po komunikaciji stranke s podjetjem (ponudnikom). Od ponudnika lahko kadarkoli zahtevate, da omenjene osebne podatke izbriše z zahtevo na elektronski naslov ponudnika in sicer na email v nogi spletne strani ali na strani kontakt.

c) Povpraševanje

Kaj: Pri pošiljanju povpraševanja prek spletnega obrazca na spletni strani ponudnika, ponudnik zbira vaš naziv podjetja, ime in priimek, email naslov in kontaktni telefon, ki ga vpišete v spletni obrazec.

Zakaj: Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namen komunikacije na željo strank glede podrobnih informacij o storitvah podjetja.

Koliko časa: Podatki o vašem nazivu podjetja, ime in priimek, email naslov in kontaktni telefon se shranjujejo, dokler obstaja interes po komunikaciji stranke s podjetjem podjetjem (ponudnikom). Od ponudnika lahko kadarkoli zahtevate, da omenjene osebne podatke izbriše z zahtevo na elektronski naslov ponudnika in sicer na email v nogi spletne strani ali na strani kontakt.

d) Kontakt

Kaj: Pri pošiljanju sporočila prek spletnega obrazca na spletni strani ponudnika, ponudnik zbira vaš naziv podjetja, ime in priimek, email naslov in kontaktni telefon, ki ga vpišete v spletni obrazec.

Zakaj: Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namen komunikacije na željo strank glede medsebojne komunikacije o storitvah podjetja.

Koliko časa: Podatki o vašem nazivu podjetja, ime in priimek, email naslov in kontaktni telefon se shranjujejo, dokler obstaja interes po komunikaciji stranke s podjetjem podjetjem (ponudnikom). Od ponudnika lahko kadarkoli zahtevate, da omenjene osebne podatke izbriše z zahtevo na elektronski naslov ponudnika in sicer na email v nogi spletne strani ali na strani kontakt.

3. Katere pravice imajo posamezniki?

Posamezniki imajo pravico zahtevati, da se njihove informacije izbrišejo, popravijo ali prekličejo. Te pravice lahko kadarkoli uveljavljajo tako, da nas kontaktirate na email email v nogi spletne strani ali na strani kontakt.

Vsakršno obdelavo vaših osebnih podatkov, ki poteka na podlagi vaše privolitve, imate pravico kadarkoli preklicati prav tako na email email v nogi spletne strani ali na strani kontakt.

4. Komu posredujete podatke?

Ponudnik vaših osebnih podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani, pošiljanjem povpraševanja po storitvi, naročanje na svetovanje ali pošiljanje sporočil prek kontaktnega obrazca ne bo posredoval tretjim osebam. Prav tako ponudnik drugim ne bo posredoval vaših podatkov, pridobljenih na podlagi vaše prijave, vašega vprašanja oz. pripombe, razen če zakon ne določa drugače.

5. Končne določbe

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tej spletnem mestu. Z uporabo spletne strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te Politike.

Zadnja posodobitev: 03.12.2021