Project Description

Limfna drenaža

Rezervacija termina

Limfna drenaža

Rezervacija termina
  • ročna limfna drenaža je posebna, terapevtska tehnika masaže, ki stimulira pretok limfe. S to tehniko mehansko odstranjujemo presnovne produkte iz tkiv. Tehnika temelji na ritmičnem in sistemskem raztezanju kože. Je nežna in počasna. S to tehniko vplivamo na več sistemov v telesu, kot so limfni sistem, avtonomni živčni sistem, imunski sistem. S to tehniko lahko tudi lajšamo bolečine, blažimo napetosti, ki jih povzroča stres ter izboljšamo spanec.

Tehnika je nepogrešljiva pri vseh negah kože tako pri negi obraza kot pri preoblikovanju telesa ali kot podporna tehnika pri reševanju težav z aknasto kožo.

  • suho ščetkanje kože ni novost in je simulacija ročne limfne drenaže, ki jo lahko izvajate tudi sami doma. V programe za preoblikovanje telesa, nego kože vključujemo tudi tehniko suhega ščetkanja. Z mehko ščetko iz naravnih vlaken enakomerno drsimo po telesu v smeri limfnih poti. S tem spodbujamo limfni obtok, poživimo mikrocirkulacijo v koži, ter poskrbimo za obnovo povrhnjice kože. Stranki krtačo podarimo in jo naučimo kako to tehniko izvaja sama doma.
  • strojna limfna drenaža ali presoterapija je v kozmetiki poznana že vrsto let. Terapevt/kozmetik vas pospremi in obleče v prav posebej oblikovan skafander, ki je razdeljen po prekatih za posamezen predel telesa. med terapijo se posamezni prekati ritmično napihujejo in spuščajo in s tem stimulirajo limfni pretok.

Presoterapijo lahko kombiniramo z ostalimi negami telesa, lahko pa jo izvajamo kot samostojno storitev.